Bli medlem
Bli medlem
  • © 2024 Sundsvalls Pistolskytteklubb 0

Bli medlem

Nyfiken på skytte? Välkommen till SPK

Om du är nyfiken på skytte så välkomnar vi dig i vår gemenskap. Sundsvalls Pistolskytteklubb bedriver skytte med pistol, revolver och gevär i många olika discipliner. Som medlem i SPK blir man en del av en av regionens större skytteklubbar. Vi strävar efter bredd i vår verksamhet, vi är aktiva inom en mängd olika skytteformer. Hos oss kan man man utveckla sitt skytte, alla kan hitta den typ av skytte som man tycker bäst om. Som medlem med egen vapenlicens kan man få fri tillgång till vår egna inomhusskjutbana och Blåbergets skytteanläggning samt möjlighet att träna med en stor mängd klubbvapen.

Vi välkomnar såväl nybörjare som skall gå en kurs hos oss, som erfarna skyttar som varit aktiv i andra klubbar.

Du som inte är aktiv skytt inom något skytte som SPK bedriver verksamhet inom måste du gå en kurs. Klicka här för att läsa mer om våra kurser innan du ansöker om medlemskap.
För att kunna bli medlem krävs att man inte är straffad för några grövre brott, därför skall vi se ett oöppnat utdrag ur belastningsregistret i samband med ansökan. Utdraget kommer bedömas av styrelsen och sedan förstöras. Vi förbehåller oss också rätten att göra sökningar i databaser med domar samt annan bakgrundskontroll. Eftersom vi hanterar vapen så är det av största vikt för oss att de som blir medlem hos oss inte har en historik av grova brott. Har du domar som du är osäker på hur det påverkar dina chanser så kontakta oss gärna på förhand och diskutera det.

Känner du någon redan aktiv skytt hos oss så ta gärna denna som referens.

Ansökan görs genom att fylla i formuläret som finns under knappen "Medlemsansökan" i menyn till vänster.

Vi är en ideell förening och kräver ett visst engagemang från våra medlemmar. Att man engagerar sig i föreningens verksamhet är också lagkrav för att vi ska kunna skriva ut så kallat föreningsintyg som styrker behov av skjutvapen inför ansökan om vapenlicens.

Alla medlemsansökningar behandlas vid styrelsemöte, när ansökan godkänns så är det dags att betala medlemsavgiften, man räknas som medlem från den dag medlemsavgiften betalades in.

Du skall läsa våra stadgar som finns längst ned på sidan innan ansökan skickas in.

Utdrag ur belastningsregistret beställs hos polisen. Det är "Utdrag för att kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret" som skall användas. Observera att utdraget skall lämnas in oöppnat

Välkommen till denna underbara sport
Stacks Image 5

Vi använder minimalt antal cookies för att säkra sidans funktion. Genom att besöka vår hemsida så godkänner du att nödvändiga kakor lagras på din enhet.