Sundsvalls Pistolskytteklubb
Sundsvalls Pistolskytteklubb
 • © 2023 Sundsvalls Pistolskytteklubb 0

Sundsvalls Pistolskytteklubb

Stacks Image 39
 • Sammanfattning Styrelsemöte November

  Beslut som fattades var bla att lokalen i Svartvik skall kameraövervakas. Uppdaterad information kommer ang vilka ytrymmen detta kommer att gälla förutom skjuthallen. 

  Utbildning Stoppa Blödningen fortsätter för alla med någon form av funktionärsuppdrag. Sedan även som en utbildningspunkt under kommande IPSC kurs.

  Patchar med kardborre med klubb-logga kommer att beställas för att vi som medlemmar skall kunna köpa  och sätta på jacka, väska etc

  Banderoller med klubb-logga skall beställas och sättas upp i skjuthallen.

 • Planeringsmöte IPSC

  Måndag 4/12 19:00 kommer dynamiska sektionen att hålla planeingsmöte för kommande säsong.

  Vid mötet ska vi dra riktlinjerna för vilka tävlingar vi ska arrangera 2024.
  Mötet är öppet för alla medlemmar. Vi ser i synnerhet att aktiva IPSC-skyttar som vill vara med och driva verksamheten kommer på mötet. Här kommer det att finnas stora möjligheter att påverka sektionens verksamhet under året som kommer.

  Anmäl dig gärna via sektionens facebookgrupp, så vi vet hur mycket kakor vi ska köpa.

  Välkommen!

 • IPSC rifle tävling.
  SPK kör den 15/10 vår första IPSC rifle tävling, en level 1 tävling på Blåberget.
  https://shootnscoreit.com/event/22/18873/

 • Fullt hus i vår inomhushall, månadstävling i precisionsskytte

 • Klubbtävling i föreningensegen gren BowlingPin. En gren alla medlemmar kan vara med på

 • Stoppa Blödningen- First Responder- omhändertagande av stora <C> livshotande blödningar. Nu har vi kört ett första utbildnings tillfälle för instruktörer och skjutledare och övat med torniquet och tryckförband

 • Klubben säger välkommen till sina nya skyttar

 • Metallsilhuett 6/8 flyttar.

  Tävlingen i metallsilhuett som var inplanerad 6/8 flyttar till 3/9 direkt efter svartkrutsskyttet på söndagen.
  Svartkrut 3/9 10:00-13:00
  Metallsilhuett 3/9 13:00-16:00
  Välkomna! 

 • Sundsvall Outdoor Open 2023 is ON!

  Efter flera års frånvaro av större IPSC-matcher på Blåberget har vi nu spikat den första upplagan av Sundsvall Outdoor Open.
  Planeringen har gått bra och nu är det bara detaljer kvar innan vi kan sjösätta genomförandet. Under tävlingen kommer vi att ha mycket nytta av de erfarenheter vi skaffat oss under våra "Indoor Open" i vår inomhusanläggning. Kommer du som nybörjare kan du därför känna trygghet i gänget.

  Under v.31 kommer stationerna att byggas upp och tävlingsplatsen göras i ordning för de tillresta skyttarna. Under veckan och helgen finns det därför möjlighet för alla som vill  delta i arrangemanget att dra sitt strå till stacken.

  Vi behöver byggpersonal under torsdag och fredag samt framför allt stationspersonal under huvudmatchen på söndagen. Förmiddag, eftermiddag eller hel dag. Vi behöver okså hjälp med lunchservering mm.
  Hör av dig till kurs@sundsvallspk.se om du vill hjälpa till.
  Välkommen!

 • Då flera har frågat...

  Då flera har frågat och säkert fler undrar, utan att fråga, ska jag försöka kort förklara.

  Hemortens a.k.a rikstävlingen:
  Tävling i Precision och Magnumprecision som skjuts på respektive förenings hemmabana (utomhus) under april-juni. Resultaten skickas till förbundet och sammanställs till en lång resultatlista där man, klassvis, jämförs mot alla skyttar i hela landet.
  Har du gått nybörjarkurs i år (2023) anmäler du dig i klass 1u. Kurs 2022=klass 1B, Kurs 2021=klass 1S. Kurs tidigare= klass 2. Är du klass 3-skytt har du koll på det. Är du berättigad att delta i damklass eller någon av veteranklasserna har du nog också koll på det. Junior, Dam, VetY och VetÄ finns bara i C-vapen. I magnumprecision skjuter alla i samma klass.

  Tävlingen kan skjutas när som helst under tävlingsperioden. I inbjudan som har skickats ut finns ett antal datum då det är möjligt för oss att genomföra tävlingen. Tack till Bertan och Alan som fixar tävlingstillfällen!
  Vi kan anmäla oss i flera vapengrupper och vid varje tävlingstillfälle kan man skjuta fler än en vapengrupp. Vi får dock bara delta en gång i varje vapengrupp.


  Vårmönstringen: Samma sak som rikstävlingen fast på kretsnivå. (Västernorrlands län) Då tävlar vi mot exempelvis våra kompisar i Härnösand, Kramfors och Ånge m.fl.
  Ingen föranmälan krävs till vårmönstringen. Grenarna är Precision och Militär snabbmatch. Kolla kalendern för tävlingstillfällen.

  Läs gärna skjuthandboken för att ha koll vapengrupperna och reglerna för respektive gren. Del F för Precision, Del G för Magnumprecision och Del J för militär snabbmatch. Skjuthandboken hittar du på pistolskytteforbundet.se  

  Kom ihåg att anmälan till Hemortens ska vara inne nu på fredag 14/4 och anmälningsavgiften kort därpå.
  Lånevapen och ammo behöver du också kolla så att de fraktas till Blåberget vid det/de tillfället/tillfällen du tänker skjuta. Den biten hinner vi lösa!


  Väl mött!

 • Medlemsportal på hemsidan

  Nu har vi lagt till en Medlemsportal på hemsidan där vi samlar information för våra medlemmar. Viss information kan ses av alla, annat kan bara ses om man är inloggad. Här finns nu alla resultatlistor, kalendrar, dokument etc. Medlemmar kan enkelt skapa ett konto. 

 • Torsdagsträning på måndag v.46

  Då hallen är bokad för annan aktivitet v.46 flyttar torsdagsträningen 17/11 till måndag 14/11.
  Det blir vapenutlåning, utsedd skjutledare, ärtsoppa och pannkaka precis som en vanlig torsdag.

 • Innesexan 2022-2023

  Nu har säsongens innesexa spikats och lagts in i kalendern.

  Innesexan är en serietävling som arrangeras genom ett mångårigt samarbete mellan Sundsvalls Pistolskytteklubb och Sundsvalls sportskytteklubb.
  Tävlingen skjuts genom 6 deltävlingar där de båda föreningarna delar på arrangemanget. Varje omgång består av 7 tävlingsserier nationell precision och är standardmedaljgrundande. Dina 4 bästa resultat räknas samman till ett serieresultat.

  Säsongens serie går av stapeln den första lördagen varje månad från November till April. 

  Inbjudan med länkar till föranmälan hittar du här: Inbjudan Innesexan 2022-2023

  Välkommen!

 • Kursfält Söndag 23/10

  Välkommen att delta i höstens kursfält.

  Kursgruppen genomför fälttävlingen som en del i sin grundutbildning. Tempot på tävlingen och svårighetsgraden på stationerna kommer att vara anpassade efter kursen.

  Alla vapengrupper är tillåtna. Kursgruppen skjuter C. Vi träffas 10:00 och hjälps åt att sätta ut och städa undan. 

  Protokoll kommer på prov att föras i shootnscoreit. Anmäl dig via länken nedan. 

  Anmälan Kursfält Höst 2022

  Erfarenheten från tidigare kursfältar är att det brukar vara riktigt trevligt, lärorikt och att vädret brukar vara perfekt för en fältrunda.

  VÄLKOMNA!

 • SPK står inför en svart november.

  Helgen 19-20 november kommer hallen att fyllas med liv och rörelse stor glädje och massa skoj skytte.
  IPSC-matchen "Svart november -22" arrangeras av Sundsvalls Pistolskytteklub som en, av förbundet (SDSSF), sanktionerad Level 2-match. Tävlingen kommer att erbjuda 65 ordinarie startplatser och ett tiotal "Pre match"-platser. Registreringen öppnar på kvällen nu på lördag 17/9 och arrangörsgänget tror på en snabbt fylld startlista.
  Våra tidigare arrangerade L2-matcher i hallen har varit välbesökta och fått mycket bra betyg från de tillresta tävlande. Planeringen av Svart november -22 har gått bra och tävlingsledningen ser fram emot att hålla samma kvalitet som tidigare.
  Välkomna!

 • Revolvermästaren 18/6

  På Lördag 18/6 skjuter vi klubbmästerskap precision R och den klassiska SPK-tävlingen Revovermästaren.

  Samling 10:00 på Blåberget.

  Välkomna!

 • Kursfält 26/5

  Nu på torsdag 26/5 kör vi kursfält med vårkursen. 

  Alla SPK-medlemmar är varmt välkomna att delta. Vi kommer att ha mycket begränsad vapenutlåning, så koll med skyttekamrat för privat lån rekommenderas! Detsamma gäller ammo.

  Vi träffas  9:00 vid fältboden och hjälps åt att ställa ut 6 stationer. Valfri vgr. Kursgänget skjuter C. 

  Välkomna!

 • Funktionärer NSM 2-3/6

  Nu är det dags att anmäla dig som funktionär till vårt arrangemang av Norrländska mästerskapen i precision och militär snabbmatch 2-3/6-22.

  Arbetsuppgifter är bland annat skjutledare, markörer, sekretariat, vapenkontroll, kaffé mm. För vapenkontroll krävs behörighet, i övrigt får du inrtruktioner på plats,

  Info för anmälan finns i kalendern. När du anmält dig kommer du att bli kontaktad av tävlingsledningen för att spika din insats.

  Var med och bidra till klubben!

 • Förevisning/provapå Svartkrut.

  På söndag 8/5 från 11:00 och några timmar framåt håller svartkrutssektionen hov på vinkelvallen, Blåberget.
  Passa på att kolla in den härliga skytteformen som är farfarsfar till allt skytte med krutvapen.
  Alla SPK-medlemmar hälsas välkomna!

 • Välkommen ut!

  Så var våren officiellt här igen. Första torsdagen i maj börjar vår utomussäsong. Detta helt oberoende av väder. Detta innebär att torsdagstränngarna flyttar till Blåberget. 

  Vi hälsar alla medlemmar och våren varmt välkommen ut!

    

 • Månadsträff ikväll!

  Då det var mycket stort intresse på månadsträffen i mars bestämdes det att den här månaden kör vi 2 skjutlag. Ett på tisdagen och ett på torsdagen. Möjlighet till 2 starter C + A eller B. 

  Resultaten från kvällens omgång lämnas i sekretariatet för sammanställning efter torsdagens starter.

  Ingen garanterad utlåning ikväll. Skjutledare utses på plats. 6 tävlingsserier, regler enligt SHB.

  Väl mött!

 • Vårkurs spikad. Sommarkurs planeras.

  Deltagarna till vårens nybörjarkuers är nu spikade och nedräkningen till kursstart har börjat. 

  Intresset för kursen har varit stort och deltagarantalet är begränsat. Vi kommer därför att planera för ytterligare en kursstart under året. Beroende på hur anmälningarna kommer in under närmaste tiden blir det en sommarkurs med start i augusti eller en höstkurs med start i oktober/november.

  Anmäl dig redan nu för att garantera din plats. Information om kursen hittar du här: Kurs. Hur du går tillväga för att anmäla dig (medlemsansökan) hittar du här: Medlemsinfo.

  Välkommen med din ansökan!

 • SM Fält 7-10/7-22 i Orsa

  Anmälan till årets SM i fältskytte öppnar 11/4. Vapengrupperna är fördelade så att det finns möjlighet att skjuta samtliga fyra vapengrupper A, B, C & R.

  Inbjudan är inlagd i kalendern

  Observera krav på kvalificering. (Riksmästarklass)

 • Kursfält 13/3

  På söndag skjuter vi fältlektion med kukursgänget på blåberget. SPK-medlemmar är varmt välkomna att hänga med och mjukstarta fältsäsongen med 6 stationer.

  Vi träffas 10:00 och hjälps åt att sätta ut och plocka ihop.

  Valfri vgr. (Kursgänget skjuter C)

 • Klubbmästerskap A Precision 12/2

  Du har väl inte missat att anmäla dig till klubbmästerskapet A?

  Sista anmälningsdag är på tisdag 8/2

  Inbjudan 12/2-22

 • Vårkurs inbokad. Anmäl dig NU!

  Nästa nybörjarkurs är inplanerad med start i slutet av april. 

  Ju tidigare du gör din medlemsansökan ju större chans är det att en av platserna blir din.

  Mer information hittar du här: Kurs

  Välkommen med din ansökan.

 • Level 2 IPSC inomhustävling

  SPK genomför under helgen 14-16 januari vår första level 2 IPSC inomhustävling i vår "nya" hall. Efter att ha övat med några level 1 tävlingar så är det nu dags för en level 2

 • Dags för nybörjarkurs

  Nu kör vi snart igång med en ny nybörjarkurs i pistolskytte. Ta chansen och utforska denna spännande idrott.
  Läs mer på om våra kurser här


 • Ny hemsida

  SPK har just lanserat en ny hemsida. Just nu pågår en övergång, och wordpress (som den gamla sidan var byggd i) ställer till en del problem. Vi beklagar eventuella problem som uppstår under övergången.
  Tex så är webbadressen som visas i webbläsaren just nu temporär.
  Vi arbetar på att få allt på plats


Vi använder minimalt antal cookies för att säkra sidans funktion. Genom att besöka vår hemsida så godkänner du att nödvändiga kakor lagras på din enhet.