Nu återupptar vi de populära Onsdags Steel tävlingarna, med start på onsdag den 31 maj. Tävlingarna går ut på att skjuta varje station på så kort tid som möjligt. Lägst totaltid på alla stationer tillsammans vinner. Det finns åtta stycken officiella stationer med förutbestämda mått, på en kväll brukar vi skjuta två eller tre av dem. Varje station består av fem plåtar, fyra vanliga och en stopp-plåt. Först skjuter tävlande en träff i varje vanlig plåt och avslutar alltid med stopp-plåten. Varje station skjuts fem gånger och de fyra bästa tiderna räknas till resultatet. 

Vapengrupperna Rimfire Rifle Open, Rimfire Rifle Iron, Rimfire Pistol Open, Rimfire Pistol Iron, PCC Open, PCC Iron och F45(Pistol/revolver minimum kaliber 9mm) går bra att skjuta utan IPSC licens då de startar i 45 graders färdigläge. Vapengrupperna Open, Standard, Production, Production Optics, Classic och Revolver startar med laddat vapen i hölster. 

För att anmäla sig till tävlingarna går man in i SPK's kalender, klickar på länken till respektive tävling och registrerar sig på den via shoot'n'score it. Det går att anmäla sig flera gånger och skjuta flera olika vapengrupper. Om ni inte har ett konto på shoot'n'score it behöver ni skapa det. En tävling med tre stationer blir minimum 75 skott (3*5*5), om tävlande träffar varje plåt på första försöket. Plåtarna är runda med 10" och 12" storlek samt 18"x24" rektanglar som beskjuts på avstånd mellan 7 och 35 yards.